Sokkoló

Egy professzionális konyha számára elengedhetetlen, hogy minden étel minősége egységesen magas színvonalú legyen. A sokkoló hűtők segítségével biztosítható, hogy az előkészítés során úgy hűtse le ételeit, hogy azok megőrizzék eredeti textúrájukat és ízvilágukat. Olyan sokkolót vásárolna, amely egy- vagy kétirányú sokkolásra is alkalmas? Webáruházunk kínálatát úgy alakítottuk ki, hogy Ön megtalálhassa a konyhája számára szükséges professzionális nagykonyhai gépeket. Tekintse meg kínálatunkat, és rendelje gyors házhoz szállítással!

Miért válasszon sokkoló hűtőt?

Egy minőségi étterem nem engedheti meg magának, hogy a tárolt ételek veszítsenek minőségükből. A sokkoló hűtők segítségével akár egy 75°C-os, gőzölgő étel is néhány óra alatt hűthető le -18°C-osra, így garantálva, hogy a fagyasztás során a lehető legkisebb méretű jégkristályok képződjenek, a lehető legkevésbé károsítva a sejtek szerkezetét. A sokkoló hűtők használatával garantálható, hogy az étel állaga ne roncsolódjon, ráadásul a konyha működése is nagymértékben gyorsítható.

Hol érdemes sokkoló hűtőt használni?

  • Éttermekben,
  • Pizzériákban,
  • Bisztrókban,
  • Cukrászdákban.

Lágy és kemény sokkolás ipari hűtőkkel

A nagykonyhai munka során úgynevezett lágy és kemény sokkolást egyaránt használnak. Míg a lágy sokkolás során az ételt nem fagypont alá, csupán 3°C-osra hűtik, úgy kemény sokkolás során az ételt először -18°C-osra hűtve a berendezés folyamatosan emeli a hőmérsékletet, míg eléri a 3°C-ot.

Lágy sokkolás: legyen szó levesekről, szószokról vagy éppen tésztafélékről, az ételek előkészítésével és tárolásával nagymértékben gyorsítható az éttermi munka. Ez azonban nem jelentheti, hogy az előre elkészített ételek veszítsenek minőségükből. A lágy sokkolás lehetővé teszi, hogy egy-egy kisebb adagot is úgy melegítsen fel, hogy az nem veszít ízéből, és nem romlik az állaga.

Kemény sokkolás: magas zsírtartalmú húsételek esetén a lassú kiolvasztás segíti, hogy minden étel időben készüljön el, a tárolás hatására mégse veszítsen minőségéből. Mindez kiszámítható munkafolyamatokat eredményez, és minimalizálja a hulladékképződést.

A sokkoló hűtők előnyei:

  • Segítik az ételek előkészítésének folyamatát.
  • Garantálják, hogy az ételek ne veszítsenek minőségükből fagyasztás és kiolvasztás során.
  • Segítenek, hogy a konyhai munka gyors, költséghatékony és kiszámítható legyen.

Kínálatunkban egyaránt találhat lágy és kemény sokkolásra tervezett, professzionális minőségű ipari hűtőket. Termékeink rozsdamentes szerkezete és vastag szigetelése minimális karbantartás mellett is garantálja a hosszú élettartamot.

Tekintse meg készülékeinket, és rendeljen kínálatunkból néhány kattintással!